Laadulliset syvätutkimukset
Tarkoitus
Sitä voidaan käyttää syvemmän käsityksen saamiseksi markkinoista, segmentistä, tietyntyyppisestä päätöksentekijästä jne. Usein ongelmarakenne, konsepti, palvelu, viestintä jne. voidaan selvittää laadullisten opintojen pohjalta. - Samalla testataan myös viestejä, myyntimateriaaleja tai tuoteideoita.
Muut asiakkaat käyttävät laadullisia tutkimuksia pohjana laajempien kvantitatiivisten analyysien suunnittelulle ja toteuttamiselle tai osana strategiaprosessia.
Menetelmä
Valitsemme laadullisten menetelmien "työkalulaatikosta", jota olemme itse kehittäneet 30 vuoden aikana. Menetelmiä on mukautettu tekniikan kehityksen mukaisesti.
Yksi erityisalueistamme on syvähaastattelut vastaajien kanssa puhelimitse tai TIIMIIN.
Olemme kehittäneet projektiprosesseja ja haastattelutekniikoita kaikenlaisiin B2B-ongelmiin:
- Ongelmaa käsitellään huolellisesti johtajien kouluttamiseksi tutkijoita pätevään ja mielenkiintoiseen vuoropuheluun vastaajan kanssa.
- Johtavilla tutkijoilla on aihetta koskeva ohjeellinen haastatteluopas, joka perustuu useista sadoista syvähaastatteluista saatuihin kokemuksiimme.
- Projektin johtavat tutkijat raportoivat jatkuvasti projektipäällikölle. Tarkoituksena on, että myöhemmät haastattelut voidaan optimoida haluttuun suuntaan ja tehdä vaiheittaisia muutoksia haastatteluoppaaseen.
- Tutkijat koulutetaan talon sisällä, ja he voivat tehdä haastatteluja äidinkielellään tai englanniksi.
- Suosittelemme 6-8 syvähaastattelua segmenttiä, arkkityyppiä tai vastaavaa kohden.
Tulokset
Haastattelujen kautta keräämämme näkemyksen voimme välittää eteenpäin useissa "formaateissa" - käsittelemättöminä tai halutussa määrin prosessoituina.
Jos syvähaastattelut tehdään TEAM-haastattelujen ja puhelinhaastattelujen sekoituksesta, asiakas saa kustakin haastattelusta raportin muodossa "videonauha" ja "kirjallinen yhteenveto". Pöytäkirja sisältää valikoituja, asiaankuuluvia lausuntoja, eivätkä ne ole sanatarkasti.
Tarjoamme useita erilaisia videonauhojen tai transkriptioiden käsittelyä.
Yksinkertaisin on Management Summary, jossa luomme yleiskatsauksen ja rakenteen sekä annamme ohjeita.
Normaali Aalund-raporttimme keskittyy "löydöksiin", jotka liittyvät osittain kyselyn ennalta määriteltyihin tavoitteisiin, ja osittain osoittavat ratkaisuja konseptien, strategioiden ja vastaavien muodossa liiketoiminnan haasteisiin.
Toimitus
Suosittelemme, että pöytäkirjat/videot tulevat asiakkaan saataville projektin puolivälissä asiakkaan tarkastettavaksi.
Eli alan asiaankuuluvat projektiosapuolet (käyttäjät / päättäjät) tapaavat Aalundin kanssa työpajassa, jossa keskustellaan "löydöksistä" osallistujien työ- ja kokemusolosuhteiden perusteella. – Kaikki ovat lukeneet samoja raportteja, mutta näkevät niissä eri asioita.
Kannustamme osallistujia jättämään tavanomaisen lukemisen sivuun. Vaiston perusteella useimmat transkription lukijat etsivät yhtäläisyyksiä vastaajien välillä ja yrittävät ryhmitellä niitä tai yrittää löytää keskiarvon saadakseen rakenteen ja suunnan.
Kannustamme työpajamme osallistujia toimimaan sen sijaan "kullankaivajina". Heidän ei pitäisi etsiä toisiaan muistuttavia väitteitä, vaan pitää jokaista yksittäistä raporttia paikkana, josta voi löytää pieniä "kultapaloja". Erikoishaastattelu voi olla "kultapainonsa arvoinen" uuden ratkaisun suhteen.
Työpajan jälkeen olemme "imeneet" kaikki ulos ”kultahippuja” "kultahippuja" raporteista. Sen jälkeen on laajempi pohja Aalund-raportin laatimiselle, joka tarjoaa ratkaisuja tai vankan pohjan luovalle prosessille myöhemmin liiketoiminnassa.
Raportti esitellään ja siitä keskustellaan henkilökohtaisessa tapaamisessa tai TEAMeissa haluttaessa.